La Lluna

La lluna és l'únic satèl·lit que gira al voltant del nostre planeta i triga 28 dies en donar una volta completa a la terra. El moviment de rotació és quan la lluna gira sobre si mateixa, i el moviment de translació, és quan la lluna gira al voltant de la Terra. Entra al món de coneixements i diversió de HappyLearningTv.

Compartir

Inglés

La Lluna.

Hola amics benvinguts a un nou vídeo de Happy Learning. Avui coneixerem … la lluna.

La lluna és l’únic satèl·lit que gira al voltant del nostre planeta i triga 28 dies a donar una volta completa a la terra. Però sabem que és un satèl·lit? Un satèl·lit natural és qualsevol cos celeste que gira, és a dir que orbita al voltant d’un planeta.

La Lluna no està mai quieta, sempre s’està movent i a més ho fa de dues maneres diferents. El moviment de rotació és quan la lluna gira sobre si mateixa, i el moviment de translació, és quan la lluna gira al voltant de la Terra.

La durada del moviment de rotació i de translació és de 28 dies. Com que tarda el mateix temps a fer una volta sobre el seu eix que a fer una volta al voltant de la Terra, sempre ens mostra la mateixa cara.

Quan observem la lluna al llarg de diversos dies ens sembla que va canviant de forma. Aquests canvis d’aspecte es diuen fases lunars i es repeteixen cada 28 dies. Són quatre: Lluna plena, quart minvant, lluna nova i quart creixent. Les fases de la Lluna es produeixen per dues causes: el moviment que fa la Lluna al voltant de la Terra i perquè la Lluna reflecteix la llum del Sol com un mirall.

Lluna nova

En aquesta fase la Lluna està passant entre la terra i el sol. La seva cara il·luminada està en direcció contrària a la Terra. El costat fosc queda orientat cap a la Terra, de manera que gairebé no veiem la Lluna, o simplement no veiem res d’ella.

Quart creixent

Es veu aproximadament una setmana després de la Lluna nova. Una meitat de la part il·luminada de la Lluna està de cara a la Terra. Es diu creixent a aquesta fase, perquè des de la fase de Lluna nova, la zona il·luminada pel Sol és cada vegada més gran.

Lluna plena

Aproximadament una setmana després del quart creixent, podem veure tot el costat il·luminat de la Lluna. La Terra està situada entre la lluna i el sol, i la podem veure … plena! Sencera !.

 

Quart minvant

la Lluna presenta la seva altra mitja cara il·luminada. El nom minvant es diu perquè des de la fase de Lluna plena la zona il·luminada de la Lluna és cada vegada més petita. Minvar significa això, fer-se cada vegada més petit.

Un truc molt bo per saber si la lluna està en quart minvant o en quart creixent és el següent: Si la lluna té forma de C, està en quart minvant i si la lluna té forma de D, està en quart creixent.

Així que ja sabeu la lluna té quatre fases: Lluna nova, quart creixent, lluna plena i quart minvant

Ara coneixerem algunes de les moltes curiositats que té la lluna

Sabeu a quina distància està la lluna de la Terra? Encara que a primera vista sembla que no està tan lluny la lluna està a una distància de 385.000 quilòmetres de la terra. Una altra curiositat també molt interessant és que un coet tarda tres dies a arribar a la lluna. Sembla increïble, oi que si? El primer astronauta que va trepitjar la lluna es deia Neil Armstrong i que aquest fet tan important es va dur a terme el 1969 a bord del coet espacial Apol·lo 11.

La lluna és quatre vegades més petita que la terra però és importantíssima per a la vida en el nostre planeta . La lluna provoca les marees, Sabeu que és això? Les marees són pujades i baixades del nivell del mar. Es produeixen cada 6 hores aproximadament.

Doncs ja coneixeu una miqueta més sobre la Lluna, és interessant eh?

Adéu amics i no oblideu subscriure-us a Happy Learning.cultura_h3

More To Explore

sopa de letras El Calendario
Ciencias Sociales

Sopa de Letras: El Calendario

En esta sopa de letras para niñ@s se encuentran escondidos los meses del calendario. Una manera divertida de aprender los meses del año.

juego arcade los medios de comunicación
Arcade

Juego Arcade: Medios de Comunicación

En el Juego Arcade: Medios de comunicación tendrás que explotar los globos relacionados con los medios de comunicación.